MINHELT DAROM EVERY THING

יעוץ / תכנון חברתי

”אנו מאמינים כי תכנון חברתי ושיתוף ציבור יכולים לחזק את עמידותה של הקהילה בשכונות ובאיזורים המיועדים לתהליך התחדשות עירונית. קהילה מגובשת ומבינה תסייע ליזם, לעירייה ולדיירים לקדם את התהליך באופן שירגישו שותפים לתהליך“.​

תפקיד היועץ החברתי להתחדשות עירונית:

יועץ חברתי להתחדשות עירונית הוא מומחה שמנחה את בעלי הדירות לאורך תהליך ההתחדשות העירונית, מאגד אותם, מלווה אותם, מסייע להם להציג שאלות רלוונטיות לגבי הצרכים שלהם ומגבש הסכמות שמקובלות על כולם. הסכמות אלו מועברות לגורמים המתכננים, מנהלים ומבצעים את הפרויקט.

הדגש הוא הצרכים החברתיים בלבד:

הדגש של הייעוץ החברתי הוא לא על הפן הפיסי או הכלכלי של הבניה, כי אם על הצרכים החברתיים והקהילתיים של הדיירים, על מיצוי הזכויות שלהם ועל שיתופם בתהליך קבלת ההחלטות תוך הקניית הידע והעברת המידע שיאפשרו להם להבין בדיוק את השלכות הפרויקט על איכות חייהם.

עיקרי היעוץ החברתי :

הבנת הצרכים החברתיים והקהילתיים: היועץ החברתי מתמקד בצרכים החברתיים  והקהילתיים של הדיירים, במיצוי זכויותיהם ובשיתופם בתהליך קבלת ההחלטות. המטרה היא להקנות לדיירים את הידע הנחוץ ולהעביר מידע שיאפשר להם להבין את השלכות הפרויקט על איכות חייהם.

  • שיתוף הציבור:  חלק משמעותי בתהליך הליוי החברתי כולל ”שיתוף , בשיתוף ציבור מתנהל דיאלוג מעמיק ורציני מול דיירי המתחם ציבור“ תוך כדי שמאפשרים להם להיות חלק מהתהליך .
  • מוערבות:
      
    המעורבות בתהליך הציבור מתבצעת, ככל שניתן, כבר משלב קבלת ההחלטות, עבור בשלבי התכנון וכלה בשלבי הביצוע מסייע בהתאמת תכנון הפרויקט למאפיינים ולצרכים של בעלי הדירות, תוך התחשבות ביעדים שהוצבו לפרויקט. שיתוף הציבור מבוצע באמצעות כלים כמו אספות וכינוסים, דיונים, ראיונות ועוד.
    .
  • קישור ותיווך: היועץ החברתי משמש כגורם מקשר ומתווך בין בעלי הדירות לבין כל שאר הגורמים המעורבים בפרויקט. הוא מציף את הצרכים והדרישות שעולות מבעלי הדירות אל הגורמים האחרים ודואג שקולם יישמע..
  • הפקת תסקיר חברתי:
    היועץ החברתי מפיק תסקיר חברתי – מסמך המפרט את כל הצרכים והעמדות שעלו מהשטח בצורה מילולית ומספרית )סטטיסטית(, ומנסח המלצות לתכנון ופעולה בהתאם לכך.
  • סיכום: תפקיד היועץ החברתי הוא קריטי להצלחת פרויקטים של התחדשות עירונית, שכן הוא מבטיח שהצרכים והקולות של התושבים יישמעו ויילקחו בחשבון בתהליך התכנון והביצוע, ובכך מסייע ליצור סביבה עירונית שמתאימה למי שחי בה

section 5

תהליכי התחדשות מוצלחים חייבים להתייחס לפוטנציאל המשכיות הקהילה במקום בו היא חיה ולהתפתחותה

עיקר הבעיה ,חברתית קהילתית ולא פיננסית :

עבור דיירים רבים, פרויקטי התחדשות גורמים לתחושות של חוסר ודאות, חוסר יציבות ואי בהירות, בעקבות עומס המידע המקצועי הלא נהיר ולוחות הזמנים הארוכים לקידום מיזמים. חוסר בודאות מביא לנקודת מוצא שלילית ואי אמון ביחסים שבין רשויות המדינה ויזמים פרטיים לבין בעלי נכסים.

שלושת התהליכים המרכזיים לקידום תהליכי התחדשות:

1. ניתוח מקצועי של תמונת המצב החברתית ובחינת היתכנות חברתיתט

  • ניתוח יסודי של הצרכים והמאפיינים החברתיים של הקהילה במקום המבוקש.
  • הבנת הפוטנציאל לשימור והמשכיות הקהילה הקיימת והבטחת היתכנות חברתית לפרויקט.

2. בניית תהליך בונה אמון בין הצדדים:

  • צירת דיאלוג פתוח ושקוף בין הדיירים, הרשויות והיזמים.
  • הבטחת קיום תקשורת יעילה ושוטפת לכל אורך הפרויקט כדי להפיג חששות ולבנות אמון.

3. החלת פרקטיקות שיתוף ציבור בכל שלבי התכנון:

  • שימוש בכלים שונים כמו אספות, כינוסים, דיונים וראיונות כדי לשתף את הציבור בכל שלבי התכנון.
  • פיתוח תכניות המותאמות לצרכים ולשאיפות התושבים, תוך התחשבות ביעדים של כל הגורמים המעורבים.

סיכום

על ידי ביצוע שלושת התהליכים הללו – ניתוח מקצועי של המצב , בניית תהליך בונה אמון והחלת פרקטיקות שיתוף ציבור – ניתן החברתי לקדם תהליכי התחדשות עירונית שמביאים לתוצאות מוצלחות, תוך שימור ופיתוח הקהילה המקומית ושיפור איכות חיי הדיירים.

חוויית שיתוף ציבור דיגיטלית - הצעה מנהלת דרום

הצורך בשיפור אמצעי השיתוף הציבורי:

בנוסף לאמצעים המסורתיים לשיתוף ציבור, קיים צורך חשוב בכלי שיאפשרו לציבור שלא יכול להגיע לאסיפות ולהשתתף בתהליכים מכל מקום ובכל זמן מסיבות שונות

הפתרון שלנו : חוויית שיתוף ציבור דיגיטלית:

מנהלת דרום מציעה פתרון מתקדם של חוויית שיתוף ציבור דיגיטלית, המשלימה לתהליכי שיתוף ציבור המקיימים מפגשי פנים אל פנים ודיאלוג עם הקהילה.

המערכת כוללת:

  • שאלונים וסקרים מותאמים: לכל פרויקט בעל מאפיינים שונים, מה שמאפשר איסוף דעות והערות ישירות מהציבור
  • לוח DASHBOARD בזמן אמת: מציג את השתתפות הציבור ועמדותיו בזמן אמת, מה שמאפשר למקצוענים לעקוב אחרי התהליך בצורה יעילה.
  • עדכון מידע רלוונטי: מציע מידע עדכני אודות הפרויקט במקום מרכזי אחד, מה שמקל על הציבור להישאר מעודכן.
  • נגישות לקהלים רחבים: מאפשר גישה קלה למעורבות והשתתפות בתהליכים, גם לאלה שלא נוהגים להשתתף במפגשי פנים אל פנים.
  • מערכת משלימה לשיטוף ציבור מסורתי: משלימה את התהליך המסורתי עם מפגשי תושבים ושולחנות עגולים.
  • מסמך מסכם: מספק מגמות, מסקנות ועמדות הציבור, המאפשרים למקצוענים לקבל החלטות מבוססות וליווי אפקטיבי של תהליכים.

סיכום

הצעת חוויית שיתוף ציבור דיגיטלית של מנהלת דרום מיועדת לשפר את תהליכי ההשקעה הציבורית ולאפשר מעורבות מקיפה ומגוונת של הציבור. הפתרון משלב כלים טכנולוגיים מתקדמים שמסייעים למקצוענים להבין ולנהל את התהליכים בצורה יעילה ואפקטיבית